Tapahtumablogi

Juttuja ja kuvia viimeaikaisista tapahtumista.

Abit kulttuurimatkalla Helsingissä

lähettänyt Anna Lehtonen 15.1.2018 klo 7.48

Abien perinteinen kulttuurimatka Helsinkiin tehtiin torstaina 11.1.

Ensiksi tutustuimme yhdessä Kiasman näyttelyihin. ARS17-näyttely, Ars Fennica -palkintoa tavoittelevien taiteilijoiden näyttely ja Korakrit Arunanondchain näyttely puhuttelivat opiskelijoita mutta jättivät myös paljon kysymyksiä. 


Kiasman jälkeen suuntasimme Kansallisteatteriin katsomaan Molièren  Luulosairasta. Eturivin paikat tarjosivat hienon mahdollisuuden tarkastella näyttelijöiden työskentelyä läheltä. Luulosairas oli toteutettu todella perinteisesti ja tarjosikin siksi ihastuttavan kontrastin Kiasman nykytaiteelle. Näytelmä oli melko yksinkertainen juoneltaan ja rakenteeltaan, mutta hauskojen hahmojen seuraaminen piti mielenkiintoa sopivasti yllä. 

(Kuva Kansallisteatterin sivuilta)


Seiskojen MU72-kurssien demotuokiot huoltajille.

lähettänyt Taavi Lehtonen 22.11.2017 klo 1.03

Lukuvuoden 2017-2018 aikana MU72-kurssit järjestävät kurssin päätteeksi huoltajille pienen oppituntituokion. Tilaisuudessa kurkistetaan lyhyesti musiikintuntien sisältöihin ja toimintatapoihin. Oppilaat esittelevät keskittymiseen liittyviä harjoituksia, aktiivisen musiikinkuuntelun operaatioita, musiikin kehollistamista, musiikin filosofista pohdintaa sekä itse musisointia. Tuokioita ei ole tarkoitus valmistella sen kummemmin, vaan tunnelmasta pyritään luomaan mahdollisimman oppituntimainen - ”kuin tuntia seuraisi”.

Demotuokio tukee siltä osin uuden opetussuunnitelman henkeä, että se osallistaa  huoltajia osaksi työtapoja sekä  arviointiprosessia - ainakin läsnäolollaan.

Ensimmäinen tällainen tuokio järjestettiin 21.11.2017 7H:n toimesta  ja huoltajien osallistumisprosentti yllätti positiivisesti. Luokka oli aivan täynnä huoltajia ja oppilaat ja opettaja työskentelivät noin 40 minuutin ajan. Tunnelma oli hyvä ja illasta jäi positiivinen mieli. Tällainen jatkukoon...

#tuntematonsotilas2017

lähettänyt Anna Lehtonen 6.11.2017 klo 5.05   [ 6.11.2017 klo 5.10 päivitetty ]

Nurmijärven Yhteiskoulun lukion kakkoset ja abit kävivät katsomassa Tuntemattoman sotilaan uuden elokuvaversion perjantaina 3.11. paikallisessa Kino Juhassa.

Seuraavassa kakkosten aatoksia elokuvan jälkeen #tuntematonsotilas2017-tehtävänannosta.

Perjantaina lukiomme kakkoset ja abit kävivät Kino Juhassa katsomassa Tuntematon sotilas -elokuvan. Elokuva oli vaikuttava ja pysäyttävä.

Loistava oman ajan versio, jossa suomalaisten henkilöhahmojen kautta kanavoitu sodan kauheudet ja rauhan merkitys.

Koulun kanssa paikallisessa elokuvateatterissa. Kolmen tunnin istumisen jälkeen alkoi jo vähän väsyttää, mutta surullisen ja raa’an elokuvan sivistävä vaikutus jaksoi silti aiheuttaa jonkinasteista euforista tunnetta.

Todellinen ja tunteikas.

Kertoo hyvin sodan kauhuista ja siitä mitä sotilaat joutuivat käymään läpi, mutta ei tee sitä sotaa ihannoivalla tavalla.

Jatkosodan kauhuja, surua, pienenpientä iloakin. Järkytystä, myötätuntoa ja helpotusta. Sotilaiden kohtalot antavat perspektiiviä elämään.

Pelko, suru, ahdistus ja kunnioitus. Ei enää.

Uusi #tuntematon koskettaa ja jännittää.

Elokuva järkytti ja jätti surulliseksi, mutta sai myös kunnioittamaan sodissa kuolleita ja arvostamaan rauhaa vielä enemmän.

Sodassa tosiaan oli tavallisia suomalaisia ihmisiä. Kansallissankareista näytetään toinen puoli: raaka, julma.

Kertoi hyvin sotilaiden sekä äitien ja lapsien pelosta. Se oli vaikuttava ja herätti tunteita.

Tulta munille!!

Sodan traagisuus oli läsnä koko elokuvateatterissa Tuntemattoman sotilaan uusimmassa versiossa. Sotilaiden ja kotirintaman pelko oli niin vahva, että se tuntui syvällä sisimmässä asti. Heräsi vain ajatus, että tuonne en halua. Tuonne en halua ketään, jonka tunnen.

Kiitos liikuntapäivästä

lähettänyt Mikko Jordman 15.3.2013 klo 0.40   [ 22.3.2013 klo 8.01 päivitetty ]


Mahtava päivä ja hyvät tunnelmat!
Jokainen nuori ja aikuinen, teitte osanne onnistuneesta tapahtumasta. Onnettomuuksilta ei kokonaan vältytty, mikä on ikävää. Toimittiin kuitenkin välittäen, ammatillisesti ja huolellisesti - esim. lasketttelurinteessä vaaroilta ei koulussakaan voi kokonaan välttyä, vaikka parhaamme sen eteen teemme.

Videoesittelyt-sivulta löytyy kerrassaan mahtava video päivän tapahtumista. Hyvä mieli näkyy :)
Kiitos osallistujille!

Rehtori Mikko

1-4 of 4