Tapahtumablogi‎ > ‎

#tuntematonsotilas2017

lähettänyt Anna Lehtonen 6.11.2017 klo 5.05   [ 6.11.2017 klo 5.10 päivitetty ]
Nurmijärven Yhteiskoulun lukion kakkoset ja abit kävivät katsomassa Tuntemattoman sotilaan uuden elokuvaversion perjantaina 3.11. paikallisessa Kino Juhassa.

Seuraavassa kakkosten aatoksia elokuvan jälkeen #tuntematonsotilas2017-tehtävänannosta.

Perjantaina lukiomme kakkoset ja abit kävivät Kino Juhassa katsomassa Tuntematon sotilas -elokuvan. Elokuva oli vaikuttava ja pysäyttävä.

Loistava oman ajan versio, jossa suomalaisten henkilöhahmojen kautta kanavoitu sodan kauheudet ja rauhan merkitys.

Koulun kanssa paikallisessa elokuvateatterissa. Kolmen tunnin istumisen jälkeen alkoi jo vähän väsyttää, mutta surullisen ja raa’an elokuvan sivistävä vaikutus jaksoi silti aiheuttaa jonkinasteista euforista tunnetta.

Todellinen ja tunteikas.

Kertoo hyvin sodan kauhuista ja siitä mitä sotilaat joutuivat käymään läpi, mutta ei tee sitä sotaa ihannoivalla tavalla.

Jatkosodan kauhuja, surua, pienenpientä iloakin. Järkytystä, myötätuntoa ja helpotusta. Sotilaiden kohtalot antavat perspektiiviä elämään.

Pelko, suru, ahdistus ja kunnioitus. Ei enää.

Uusi #tuntematon koskettaa ja jännittää.

Elokuva järkytti ja jätti surulliseksi, mutta sai myös kunnioittamaan sodissa kuolleita ja arvostamaan rauhaa vielä enemmän.

Sodassa tosiaan oli tavallisia suomalaisia ihmisiä. Kansallissankareista näytetään toinen puoli: raaka, julma.

Kertoi hyvin sotilaiden sekä äitien ja lapsien pelosta. Se oli vaikuttava ja herätti tunteita.

Tulta munille!!

Sodan traagisuus oli läsnä koko elokuvateatterissa Tuntemattoman sotilaan uusimmassa versiossa. Sotilaiden ja kotirintaman pelko oli niin vahva, että se tuntui syvällä sisimmässä asti. Heräsi vain ajatus, että tuonne en halua. Tuonne en halua ketään, jonka tunnen.

Comments